125 Watt Lexron Monokristal Güneş Paneli
Stok Durumu: 10
Vergiler Hariç: 540,02TL
125 Watt Lexron Monokristal Güneş Paneli
12V 125 W Monokristal Güneş Paneli :
Ürün Garantisi Ve Özellikleri
- 25 Yıl performans garantisi. İlk 12 yıl için %90 performans garantisi, 25 yıl boyunca %80 güç verimi garantisi
- Tüm paneller 2400 paskal rüzgar ve 5400 paskal kar basıncına dayanıklıdır.
- Adonize alüminyum alaşımlı çerçeve
- Temperli 3,2 mm, 90 N/mm2 dayanımlı, yansıtmaz, %92 geçirgenlikte kaliteli ön cam muhafazası.
- Çalışma Ortam Şartları ; 1500 metre yükseklikte %0 ile %85 bağlı nem oranı.
Üstün Solar Panel Performansı
-0% Watt ve +0% Watt pozotif güç toleransı sayesinde satın aldığınız modüllerin etiket değerlerinde ve üzerinde güç çıkışı sağlamanması temin edilir ve genel sistem veriminin modül uyuşmazlığı nedeniyle düşmesi önlenir.
Kalite ve Güvenilirlilik
ISO 9001:2008 , ISO 14001:2004 ve ISO 17025:2005
Sert Ortam İçin Test ( IEC 61701 , DIN 50916:1958 T2 )
GARANTİ
- 10 Yıl ürün garantisi
- 25 yıl performans garantisi
Elektriksel Özellikleri
Elektrik Parametreleri | |
Nominal Güç ( Pmax ) | 125 Watt |
Açık Devre Gerilimi ( VOC ) | 18 Volt |
Kısa Devre Akımı ( ISC ) | 7,40 Amper |
Nominal Güç Voltajı ( Vmp ) | 22,10 Volt |
Nominal Güç Cari ( Imp ) | 6,67 Amper |
Boyut ( mm ) | 117x63x3 |
Ağırlık ( kg ) | 9,5 kilogram |
Maksimum Sistem Gerilimi | 1000 Volt DC |
Maksimum Seri Fuse Rating | 10A |
Operasyon Sıcaklığı | -40 to +85 Derece |
Güneş Enerji Paneli Fiyatları ve güneş enerji paneli özellikleri hakkında olacaktır. Güneş Panelleri, monokristal güneş paneli ve polikristal güneş paneli olmak üzere ve watt gücüne göre farklı özelliklere ve fiyatlara sahiptir. Güneş enerjisi paneli (solar panel) ile güneş enerjisinden elektrik üretebilir ve kullanabilirsiniz.
Güneş Paneli
Güneş ışığı, foton adı verilen küçük enerji paketlerinden oluşur. Güneşten her dakika dünyamıza gelen fotonlar ile elektrik üretimi için güneş paneli yani solar enerji panelleri kullanılır. Yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisi ile temiz, sınırsız ve doğa dostu enerji üretilir.
Güneş Paneli Nedir? Ne İşe Yarar?
Güneş Paneli, güneş enerjisi ile elektrik üretimine yarar. Güneş, Dünyamızı aydınlatmak ve ısıtmakla kalmayıp aynı zamanda en büyük enerji kaynağıdır. Güneşin yaydığı bu enerjiyi elektrik enerjisine güneş panelleri ile çevirebiliyoruz. Kısacası yüksek verimli bir enerji panelleri ile elektrik üretimi için tercih ediliyor. Bir güneş paneli 25 yıl kadar enerji üretebilir.
Türkiye, güneş enerjisi elektrik üretimi için uygun, güneşlenme potansiyeli yüksek bir ülkedir. Ges yani güneş enerjisi sistemleri yatırımları önce çok kabul görmemesine rağmen günümüzde yüzlerce adet ges yatırımı bulunmaktadır.
Güneş Paneli Nedir Nasıl Çalışır? Nasıl Elektrik Üretir?
Güneş en büyük sınırsız enerji kaynağıdır. Panel yüzey alanına düşen güneş ışınımı panel bileşenlerinden olan silikonlar sayesinde elektrik enerjisine dönüştürülür. Her bir hücre aynı pillerde olduğu gibi bir negatif bir de pozitif katmandan oluşur.
Her bir hücrenin ürettiği enerji, kendinden önce gelen hücreye aktarılarak eksi ve artı çıkışları için akım meydana getirir. Bu sayede panellerde yer alan hücre sayısına göre enerji elde edilmiş olur. Kaliteleri ürün ile düşük ışınım da bile elektrik enerjisi üretebilir.
Güneş Paneli Watt Ne demek? Güneş Enerjisi Panelleri Kaç Watt?
Güneş Panellerinde yazan Watt, bir solar panelleri bir (1) saatte ürettiği enerjiyi ifade eder. Solar Sistem paneli watt gücü enerji üretim birimidir. Bir güneş enerji paneli ürün üstünde yazan watt değeri kadar enerjiyi üretebilir.
Örneğin bir güneş enerjisi paneli üzerinde 180 watt peak yazıyor ise o paneli en verimli zaman diliminde saatte 180 watt enerjiyi üretebileceğini gösterir.
Yüksek verimli bir güneş enerjisi paneli 10 watt ile 385 watt arası enerji veren ürün gamından oluşabilir. Önce küçük paneller dediğimiz 10 watt ile 180 watt arası solar panelleri sonra ise büyük panelleri dediğimiz 200 watt ile 385 watt arası solar panelleri görmekteyiz.
İhtiyacınıza uygun güneş panelleri almak istediğinizde önce güneş panelleri verimliliklerine bakmalısınız. Çünkü doğru panel seçildiğinde maksimum verim elde edilir.
Güneş Paneli Fiyatı Ne Kadar? Kaç TL?
Bir güneş paneli fiyatı, panel üzerinde yazan watt gücüne bağlı olduğu gibi aynı zamanda paneli üreten etken maddelerin kullanım miktarına göre daha fazla değişmektedir. Polikristal panel veya monokristal panel gibi farklı ihtiyaç için üretilen düşük maliyetli yüksek verimli paneli hangi bileşenlerden oluşuyor ise farklı fiyatlara satışa sunulmuş olarak görebilirsiniz.
Güneş Panel Fiyatı
Güneş Paneli Markası, Üretim Yılı, Solar Panel Teknik Özellikleri, Verimliliği, sunulan garanti süresi, verilen ekonomik ömür garantisi bu değerler hep maliyeti etkilemektedir. Satışa sunulan solar sistem paneli fiyat listesi aşağıdadır. Doğru paneli almak istediğinizde en uygun fiyat için listemizle kıyaslama yapabilirsiniz.
Unutmayın düşük kaliteli hücreli paneller ucuza satılıyorken, yüksek kaliteli hücrelerden oluşan solar paneller ise daha maliyetlidir.
100 Watt Güneş Paneli Fiyatı 340 TL Adet fiyatıdır.
125 Watt Güneş Paneli Fiyatı 365 TL
165 Watt Güneş Paneli Fiyatı 450 TL
180 Watt Güneş Paneli Fiyatı 485 TL
260 Watt Güneş Panel Fiyatı 630 TL
265 Watt Güneş Paneli Fiyatı 680 TL
270 Watt Güneş Paneli Fiyatı 720 TL
275 Watt Güneş Paneli Fiyatı 745 TL
280 Watt Güneş Paneli Fiyatı 755 TL
300 Watt Güneş Paneli Fiyatı 840 TL
315 Watt Güneş Paneli Fiyatı 860 TL
320 Watt Panel Fiyatı 880 TL
330 Watt Panel Fiyatı 910 TL
350 Watt Panel Fiyatı 970 TL
380 Watt Panel Fiyatı 1060 TL
385 Watt Panel Fiyatı 1120 TL
Güneş Paneli Markaları Nelerdir?
Türkiye piyasasında şuan toplam 41 adet solar enerji paneli markası bulunmaktadır. Tüm paneller hangi kategoriler (1.kalite, 2. kalite 3.kalite vs) içinde olduğuna göre farklı fiyattan alıcı bulabilmektedir.
Axitec, Americasolar ,Alfa ,Anel ,Astronergy ,BYD ,Bosch ,CW Enerji ,Canadian ,CSUN ,ET ,EGing PV ,First ,Gazioğlu ,Hanwha ,HT-SAAE ,Heckert ,IBC ,Jinko ,JA ,Luxra ,LDK ,Mitsubishi ,Miasole ,Panasonic ,Plurawatt ,Profsolar ,Renesola ,SolarTürk ,Schmid-Pekintaş SunSolar ,SolarWorld ,Sunrise Solartech ,Suntech ,Sharp ,Tera ,Trina ,Upsolar ,Ulica ,Viessmann ,Yingli gibi farklı panel markaları var dır.
Güneş Paneli Nasıl Yapılır? Solar Panel Nasıl Üretilir?
Bir güneş paneli üretim hikayesi silikon adı verilen elementler ile başlar. Silikonun saflığı arttırılması durumunda panellerin verimi de artacaktır. Aslında panellerin maliyetini etki eden kısım bu saflığı arttırma esnasında oluşur. Siz en iyisi videomuzu izleyiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=7tBjU4GIH08
Güneş Paneli Çeşitleri Nelerdir?
Solar Enerji
Monokristal Panel :
Monokristal saf silikondan üretilen güneş hücreleri, aynı zamanda tek-kristal silisyum olarak adlandırılan, kolayca tanınabilir bir dış bir görünüme sahiptir. Monokristal hücreler siyaha yakın koyu renklidir. En verimli panel türüdür.
Polikristal Panel:
Polikristal silikondan üretilen hücreler, aynı zamanda çoklu-kristal silisyum olarak adlandırılır. Dikdörtgen hücrelerden oluşur, Polikristal hücre renkleri mavidir. Verimli panellerdir. Türkiye Ges sahalarında polikistal ürünler tercih edilmektedir.
Esnek Panel:
İşlevi gereği esnek alanlarda elektrik üretimi için üretilen panellerdir. Daha çok karavan, tekne, yat, kotra gibi araçlarda kullanılır. Verimliliği nispeten düşük tür.
Yarı Esnek :
Tam esnekliğe sahip olmasa da belirli bir derece esnekliğe sahip olan panellere verilen addır. Düşük verimlidir.
İnce Film Güneş Paneli:
Hafif yapısı ve kolay montaj olabilmesi nedeniyle bu ürün tercih edilir. Çok verimli değildir. Bu paneller için daha fazla alana ihtiyaç vardır. Bu ürün verimlilik bakımından orta sekmente yer alır.
Saydam Güneş Paneli:
Şeffaf yani ışığı arka tarafa geçirmesi nedeniyle bina yüzeylerinde, ve bina camları için üretien paneller dir.
Güneş Paneli Kiremiti:
Bina çatılarında hem binayı dış etkenlerden korumak hem de kiremit üzerinde yer alan hücreler ile elektrik üretmek için kullanılan ürün dür. Arge aşamasında olan Güneş Paneli fiyatı oldukça yüksekti.
HalfCut (Half-Cut) Güneş Paneli:
Standart Solar Panel hücreyi ikiye kesilmesi ile elde edilen ve verimliliği amaçlayan panel çeşidi dir.
Perc Hücre Solar Panel:
Perch hücre güneş panellerinin amacı, güneş ışınımından maxsimum yararlanmak ve elektrik enerjisine dönüştürmek için geliştirilen hücre verimlilik arttırma teknolojisidir.
Güneş Panel Verimliliği Nedir?
Verimlilik, güneş panel yüzey alanına düşen ışınımın % yüzde olarak ne kadarının elektrik enerjisine dönüştürüleceği ile alakalıdır. Örneğin Bu oran Polikristal için % 18, monokristal için %24 seviyelerindedir.
Akülü – Bataryalı Sistem Elektrik Üretimi ( Off Grid Sistemler)
Akülü sistemlerde, enerji panel tarafından üretilen enerji şarj kontrol ünitesi aracılığı ile akü yani batarya gruplarına depolanır. Depolanan enerji inverter ile 220 volta çevrilerek elektrik enerjisi elde edilmiş olur.
Solar Paket
Bu sistemler elektrik enerjisinin hiç olmadığı bağ evi, yazlık, tekne, karavan, doğa ve kamp alanlarında kullanılır.
Çatıda Elektrik Üretimi - Çatı Üstü Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi ( On Grid Sistemler)
Ev, bina, iş yeri, fabrika ve apartman çatılarında güneş panel ile evin, iş yerinin veya fabrikanın elektrik ihtiyacı için enerji üretilebilir, üretim fazlası enerji elektrik dağıtım kurumuna satılabilir. Elektrik dağıtım kurumu ile anlaşma yapılması gerekmektedir. Bu durumda çatı üstüne kurulacak ges sistemi ile enerjinin tümü bu sistemler ile sağlanabilir.
Güneş Enerjili Sulama Sistemleri
Tarımsal sulamada kullanılan enerji panel ile üretilen enerji pompa sürücü inverterine iletilir. Sürücü pompanın frekansına ve voltaj ayarına göre düzenlediği enerji ile pompa yani sulama motorlarını çalıştırabilir.
Artan mazot maliyetleri ve yüksek gelen elektrik faturaları dikkate alındığında panel sistemli sulama sistemleri karlı bir yatırımdır. Çünkü yapılan yatırım maliyeti 5 yılda amorti ettiği gibi 25 yıl kullanım ömrüne de sahiptir.
Solar Panel Yüksek Gelen Elektrik Faturalarına Çözüm Olabilir mi?
Son zamanlarda Türkiye de yapılan elektrik zamları sonrasında solar enerji elektrik üretimi sıklıkla konuşulmaya başlandı. Artık ev çatıları veya fabrika çatıları gibi alanlarda bu sistemler ile elektrik üretilebiliyor, üretim fazlası elektrik elektrik dağıtım kurumlarına satılabiliyor.
solar enerji
Evler için üretilen enerji ay sonunda mahsuplaşma yöntemi ile enerji dağıtım firmaları tarafında fazla üretilen enerjinin üreticiye ödeme yapması ile neticeleniyor.
Güneş Türkiye için büyük bir enerji kaynağı.
Ayrıntılı Bilgi İçin Bizi Arayınız
POWER ENERJİ
info@powerenerji.com
Tel & Whatsapp: 0532 745 27 63
Powered by OpenCart Made by ThemeGlobal - OpenCart Template Club